Ajankohtaista

Kuntien myöntämä korona-avustus yksinyrittäjille ja yrittäjien väliaikainen mahdollisuus työmarkkinatukeen

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnalta tukea koronavirustilanteessa. Yrittäjät voivat myös saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi.

Lapin liiton EAKR-haku koronaviruksen aiheuttamien haittojen torjuntaan

Lapin liitto avaa EAKR-haun koronaviruksen aiheuttamien haittojen torjuntaan ja korjaamiseen sekä kuntataloudellisten vaikutusten hallintaan. Tuki myönnetään Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta .

ELY-keskuksista avustuksia pienyrityksille koronavirustilanteessa

Valtio suuntaa suoriin yritystukiin koronavirustilanteessa yhteensä miljardi euroa. Summasta 700 miljoonaa euroa on tarkoitettu Business Finlandin myöntämiin avustuksiin ja 300 miljoonaa euroa ELY-keskusten myöntämiin avustuksiin. ELY-keskusten avustukset on suunnattu 1-5 henkeä työllistäville pienyrityksille.

Finnvera tukee yrityksiä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilassa

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Finnveralla on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan toiminnan edellytykset.

Business Finlandin liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa soveltuu erityisesti matkailuyrityksille

Rahoituspalvelut on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.