Ajankohtaista

Korona kurittaa rajusti Lapin matkailuyrityksiä- nykyiset tukimuodot eivät ole riittäviä

Lapin matkailuyritykset ovat Lapin kauppakamarin ja Lapin matkailuelinkeinon liiton (LME) toteuttaman kyselyn mukaan vaikeassa tilanteessa, jossa noin puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi, että yritys ei pärjää seuraavaan talvisesonkiin saakka. Yrityksistä n. 25 % arvioi selviänsä vielä 5–10 kuukautta ja vain 27 % vastanneista yli 10 kuukautta tämänhetkisten näkymien valossa.

Kuntien myöntämä korona-avustus yksinyrittäjille ja yrittäjien väliaikainen mahdollisuus työmarkkinatukeen

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnalta tukea koronavirustilanteessa. Yrittäjät voivat myös saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi.

Lapin liiton EAKR-haku koronaviruksen aiheuttamien haittojen torjuntaan

Lapin liitto avaa EAKR-haun koronaviruksen aiheuttamien haittojen torjuntaan ja korjaamiseen sekä kuntataloudellisten vaikutusten hallintaan. Tuki myönnetään Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta .

ELY-keskuksista avustuksia pienyrityksille koronavirustilanteessa

Valtio suuntaa suoriin yritystukiin koronavirustilanteessa yhteensä miljardi euroa. Summasta 700 miljoonaa euroa on tarkoitettu Business Finlandin myöntämiin avustuksiin ja 300 miljoonaa euroa ELY-keskusten myöntämiin avustuksiin. ELY-keskusten avustukset on suunnattu 1-5 henkeä työllistäville pienyrityksille.

Finnvera tukee yrityksiä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilassa

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Finnveralla on valmius kasvattaa pk-yritysrahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan toiminnan edellytykset.