Ajankohtaista

Tuet ja hyvitykset ravitsemusyrityksille

Ravitsemisyritykset voivat saada tukea työntekijän työllistämiseen toiminnan käynnistyessä uudelleen sekä hyvitystä toiminnan rajoittamisesta.

Metsähallitukselta voi hakea helpotusta vuokranmaksuihin kesä-heinäkuulle

Metsähallitus on tehnyt poikkeusjärjestelyjä yksityisten vuokralaistensa vuokranmaksuun ja haluaa näin helpottaa pk-yritysten tilannetta korona-pandemian aikana.

Korona kurittaa rajusti Lapin matkailuyrityksiä- nykyiset tukimuodot eivät ole riittäviä

Lapin matkailuyritykset ovat Lapin kauppakamarin ja Lapin matkailuelinkeinon liiton (LME) toteuttaman kyselyn mukaan vaikeassa tilanteessa, jossa noin puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä arvioi, että yritys ei pärjää seuraavaan talvisesonkiin saakka. Yrityksistä n. 25 % arvioi selviänsä vielä 5–10 kuukautta ja vain 27 % vastanneista yli 10 kuukautta tämänhetkisten näkymien valossa.

Kuntien myöntämä korona-avustus yksinyrittäjille ja yrittäjien väliaikainen mahdollisuus työmarkkinatukeen

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnalta tukea koronavirustilanteessa. Yrittäjät voivat myös saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi.

Lapin liiton EAKR-haku koronaviruksen aiheuttamien haittojen torjuntaan

Lapin liitto avaa EAKR-haun koronaviruksen aiheuttamien haittojen torjuntaan ja korjaamiseen sekä kuntataloudellisten vaikutusten hallintaan. Tuki myönnetään Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta .