Ajankohtaista

LME lausunto LVM:n lakiesityksestä ja matkustusrajoituksesta: toisesta testistä ja karanteenista tulee luopua

Toisesta testistä ja karanteenista kaikille yli 72 h maassa oleville tulee luopua. Jos toinen testi on paikallisen tartuntatautiviranomaisen riskiarvioinnin perusteella välttämätön, pitäisi sen järjestää heti maahan saapuessa lentokentällä.

Lapin matkailukohdetason Covid-19 riskienhallintamalli

Lapin Matkailuelinkeinon Liitto (LME) ja Lapin Kauppakamarin matkailuvaliokunta julkaisevat ensimmäisen elinkeinolle suunnatun version matkailukeskustason riskienhallintamallista. Tavoitteena tällä mallilla on mahdollistaa kansainvälinen matkailu Lappiin tulevalla talvikaudella siten, että taudin leviämisriski väestössä, matkailutyöntekijöiden ja matkailijoiden keskuudessa on minimoitu. Nyt julkaistun mallin odotetaan vielä kehittyvät ja tarkentuvan mm. asiaan liittyvien poliittisten päätösten, viranomaisohjeistuksen sekä alalta saadun palautteen pohjalta. Myös tieto itse viruksen käyttäytymisestä lisääntyy koko ajan.

Lapin matkailu elää historiansa kriittisimpiä aikoja - Nyt tehtävillä ratkaisuilla suuret vaikutukset

Koronakevään jälkeen kohti talvea mentäessä matkailualalla ollaan erittäin vaikeassa tilanteessa, johon tulee reagoida nopeasti. Lapin Kauppakamari ja Lapin Matkailuelinkeinon liitto (LME) toteuttivat matkailuyrityksille kyselyn, joka osoittaa tulevan talvikauden olevan kriittinen matkailualan tulevaisuudelle: 60% vastajista ei jatka toimintaansa 10 kk pidempään, jos ulkomaisia asiakkaita ei tule lainkaan talvikaudella 2020–2021.