Ajankohtaista

Vetoomus ruokaravintoloiden toiminnan mahdollistamiseksi

Lapin Matkailuelinkeinon liitto on huolissaan siitä, että ruokaravintoloiden toimintaa rajoitetaan koronapandemian aikana liian rajusti, vaikka ne eivät tähänkään mennessä ole olleet merkittäviä tartuntaketjujen lähteitä. Rajut rajoitustoimet aiheuttavat suurempaa haittaa taloudellisten menetysten muodossa, kuin mitä terveysturvallisesti toteutetut ravintolapalvelut aiheuttaisivat tartuntoina. Vetoamme Lapin kuntiin ja viranomaisiin, että te osaltanne vaikutatte siihen, että ravintolatoiminta sallitaan 29.3. alkaen ilman liian tiukkoja rajoituksia ainakin niissä kunnissa, joissa koronatartuntojen ilmaantuvuus on matala.

Lapin matkailuyritysten taloudellinen tilanne jatkuu vaikeana koko vuoden 2021

Lapin matkailuyritykset kärsivät edelleen koronapandemian aiheuttamista matkustusrajoituksista ja yritysten taloudellinen tilanne sekä tulevaisuudennäkymät ovat Lapin kauppakamarin ja Lapin Matkailuelinkeinon liiton tuoreen kyselyn mukaan pysyneet yhtä heikkoina kuin aikaisemmin.

Lapin matkailuelinkeinon liitto vetoaa Metsähallitukseen vuokranalennuksista matkailuyrityksille

Koronapandemia on pysäyttänyt kansainvälisen matkailun Lappiin talvella 2020-2021. Merkittävämpiä kansainvälisiä tulovirtoja voidaan odottaa seuraavan kerran vasta talvella 2021-2022. Tämän takia vuosi 2021 tulee olemaan taloudellisesti erittäin haastava Lapin matkailualalle. Lapin Matkailuelinkeinon liitto vetoaa Metsähallitukseen, että se suurena vuokranantajana osaltaan tukee matkailualan selviytymistä alentamalla matkailuyritysten vuokria 50% vuoden 2021 ajaksi.

Tervetuloa webinaariin: Lapin matkailun post-Covid-19 skenaariot 13.1.2021 klo 10–11.30

Aika kääntää katseet kohti uutta, parempaa matkailuvuotta 2021 kun kevät käynnistyy tulevaisuuswebinaarin merkeissä. Tule kuuntelemaan, millaisia vaihtoehtoisia tulevaisuudenkuvia Lapin matkailulla on vuoteen 2025 saakka! Lapin matkailun post-Covid-19 skenaariot ovat kuvauksia Lapin matkailun vaihtoehtoisista tulevaisuuksista vuoteen 2025 saakka.

Lapin matkailuelinkeinon vastuullisuus tehostetussa terveysturvallisuudessa

Lapin Matkailuelinkeinon liitto yhdessä matkailun alueorganisaatioiden kanssa kehottaa Lapin matkailuyrityksiä toimimaan erityisen vastuullisesti, jotta matkailu Lapissa on turvallista. Noudattamalla jopa viranomaisohjeistuksia tiukempia koronaturvallisuustoimenpiteitä, estämme tartuntojen leviämisen matkailukeskuksissa ja pidämme huolta matkailun toimintaedellytyksistä.