Ajankohtaista

Lapin matkailu on toipunut hyvin koronakriisistä talvikaudella 2022-2023

Talven 2022–2023 majoitustilastot osoittavat, että Lapin matkailu on toipunut hyvin koronakriisistä. Tuoreiden tilastojen mukaan talvikauden 2022–2023 yöpymismäärät ohittivat edellisen rajoituksista vapaan talvikauden 2018–2019 jopa yhdeksällä prosentilla.

Matkailuala julkisti yhteiset tavoitteensa hallitusohjelmaan – vaatii toipumista ja kasvua tukevia toimia

Matkailuala vaatii seuraavalta hallitukselta alan toipumista ja kasvua tukevia toimia. Matkailuala on merkittävä työllistäjä ja matkailuvienti palveluviennin kolmanneksi suurin toimiala. Alalla on erinomaiset mahdollisuudet palata koronapandemiaa edeltävälle kasvu-uralle, mutta se edellyttää hallitukselta kehitystä tukevia päätöksiä.

Ilmoittautuminen Arctic Europe Tourism Cluster -hankkeeseen on alkanut

Arctic Europe Tourism Cluster -hankkeen tavoitteena on kehittää ympärivuotista, kestävää ja laadukasta matkailua Suomen ja Ruotsin Lapissa sekä Pohjois-Norjassa. Työtä jatketaan Visit Arctic Europe I ja II (VAE) hankkeiden saavuttamien tulosten pohjalta sekä siinä havaittuihin kehityskohtiin pureutuen. Hankkeelle on haettu rahoitusta Interreg Aurora ohjelmasta.

Tervetuloa osallistumaan Lapin matkailuparlamenttiin 2022

Lapin matkailuparlamentti järjestetään tänä vuonna 13.-14.10.2022 Rovaniemellä ja etänä. Ilmoittaudu mukaan nyt.

LME avoin kirje ministereille ravintolarajoituksista

Lapin matkailuelinkeinon liitto on tänään lähettänyt ministereille avoimen kirjeen koskien hallituksen koronatoimia ja niiden vaikutuksista matkailuelinkeinoon.