Ajankohtaista

Tunnustus saavutettavuuden kehittämisestä: Vuoden lappilainen matkailuteko Finavialle

Lapin matkailuväki kokoontuu parhaillaan 26. – 27.9. jokasyksyiseen Lapin matkailuparlamenttiin Torniossa. Torstaina 26. syyskuuta seminaarissa julkistetaan Lapin matkailuelinkeinon liiton (LME) myöntämä tunnustus, Vuoden lappilainen matkailuteko. Tunnustuksen saa tänä vuonna Finavia, joka on viimeisen viiden vuoden aikana panostanut lähes 100 miljoonaa euroa Lapin saavutettavuuden kehittämiseen. Laajennusinvestointeja on toteutettu Kittilän, Ivalon ja Rovaniemen lentoasemilla.

Lapin Matkailuparlamentti 26.-27.9.2019 pureutuu kestävyyden ja kesän merkitykseen Lapin matkailulle

Matkailijat kiinnittävät entistä enemmän huomiota kestävyyteen ja ympäristöasioihin tehdessään matkustuspäätöksiä. Miten tarjota kestäviä mahdollisuuksia matkailijoille ja turvata matkailun kestävyys paikalliesti? Ympärivuotisuus on yksi kestävyyttä edistävistä tekijöistä. Miten Lapin kesämatkailua voitaisiin kehittää? Entä miten matkailun laajemmat strategiset linjaukset vaikuttavat Lapin matkailun tulevaisuuteen? Lapin matkailuparlamentti pureutuu muun muassa näihin kysymyksiin 26.-27. syyskuuta 2018 Torniossa.

Tulevaisuuden matkailun Kasvupolku(R): Voittajaksi valittiin Kemin Matkailu Oy

Tulevaisuuden matkailun Kasvupolun voittajaksi valittiin Kemiläinen Kemin Matkailu Oy. Kunniamaininnan sai Rovaniemeläinen Kontiovaaran Husky Oy.

Lausunto: ”Kaivoslakia muutettava- paikkasidonnaisia elinkeinoja kohdeltava tasapuolisesti”

Lapin matkailuelinkeinon liitto ry ja Pro Kuusamo ry ovat jättäneet työ- ja elinkeinoministeriölle lausunnon koskien kaivoslain toimivuutta. Lausunnon jättäminen liittyy työ- ja elinkeinoministeriön sekä ympäristöministeriön selvitykseen kaivostoimintaa ohjaavan lainsäädännön toimivuudesta.

Matkailun saavutettavuus- ja matkaketjut kehittämispolku tähtää matkailukohteiden saavutettavuuden parantamiseen Suomessa

Yhdessä Väyläviraston ja Visit Finlandin kanssa LME on tehnyt Matkailun saavutettavuus ja- ja matkaketjut kehittämispolun. Työn lähtökohtana oli parantaa matkaketjuja ja matkustusinformaatiota Suomen sisällä matkailijan näkökulmasta. Työn tuloksena syntyi kehittämispolku, miten matkaketjuja tulisi lähteä kehittämään yhteistyössä liikenne- ja matkailutoimialojen kanssa.