Ajankohtaista

Ilmoittautuminen Arctic Europe Tourism Cluster -hankkeeseen on alkanut

Arctic Europe Tourism Cluster -hankkeen tavoitteena on kehittää ympärivuotista, kestävää ja laadukasta matkailua Suomen ja Ruotsin Lapissa sekä Pohjois-Norjassa. Työtä jatketaan Visit Arctic Europe I ja II (VAE) hankkeiden saavuttamien tulosten pohjalta sekä siinä havaittuihin kehityskohtiin pureutuen. Hankkeelle on haettu rahoitusta Interreg Aurora ohjelmasta.

Tervetuloa osallistumaan Lapin matkailuparlamenttiin 2022

Lapin matkailuparlamentti järjestetään tänä vuonna 13.-14.10.2022 Rovaniemellä ja etänä. Ilmoittaudu mukaan nyt.

LME avoin kirje ministereille ravintolarajoituksista

Lapin matkailuelinkeinon liitto on tänään lähettänyt ministereille avoimen kirjeen koskien hallituksen koronatoimia ja niiden vaikutuksista matkailuelinkeinoon.

Lapin matkailu toiveikkaana haastavassa tilanteessa

Lapin matkailuväki kokoontuu ajankohtaisten aiheiden äärelle Lapin Matkailuparlamenttiin Leville 28.-29.10.2021. Seminaarin pääteemana on ”Matkailun toipuminen ja tulevaisuuden suunnat”. Seminaarissa kuullaan monipuolisesti asiantuntijapuheenvuoroja ja julkistetaan Vuoden lappilainen matkailuteko 2021 kunniamainintojen saajat. Tapahtumassa esitellään myös matkailuyrityksille suunnatun kyselyn tuloksia, jotka osoittavat matkailualan toiveikkaan, mutta epävarman tilanteen. Liikevaihdon ja asiakasmäärien ennakoitu lasku luo odotuksia tulevalle talvikaudelle. Erityisiksi kipukohdiksi mainitaan voimassa olevat matkustusrajoitukset ja pula osaavasta työvoimasta.