Puhujat

Lapin Matkailuparlamentissa kuullaan jälleen mielenkiintoisia puheenvuoroja alan ammattilaisilta! 

Kristiina Hietasaari 

Director, Head of Product and Content, Business Finland

Kristiina Hietasaari on työskennellyt vuodesta 2010 lähtien ensin Matkailun edistämiskeskuksen tutkimus- ja tuotekehitystoiminnasta vastaavana johtajana ja sittemmin Business Finlandin Visit Finland -yksikön tuote- ja sisältötiimin vetäjänä. Hänen tehtäväkenttäänsä Visit Finlandissa kuuluvat sekä teemalliset kehittämisprojektit ja –ohjelmat että alueellisen yhteistyön ohjaus. Missiona on suomalaisten matkailuyritysten sekä alueellisten matkailuorganisaatioiden kansainvälistymisen edistäminen sekä yhteistyön tiivistäminen alueiden ja Visit Finlandin kesken.

Kristian Sievers

Projektipäällikkö, Lapin Liitto

Kristian Sievers työskentelee tällä hetkellä Lapin liitossa projektipäällikkönä ja vastaa Lapin arktinen matkailuekosysteemi- hankkeesta. Kristian on koulutukseltaan restonomi (AMK) ja Master of Science. Kristian Sievers on monipuolinen matkailun ammattilainen ja on toiminut matkailun kehittämisessä mm. OutDoors Finland tuotekehityspajoissa, kansallisen ruokamatkailun strategian laatimisessa ja jalkauttamisessa ja kansallisessa Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskuksessa. Lisäksi Kristian on ollut pitkään Haaga-Helia amk:n opetus- ja projektitehtävissä.

Timo Nousiainen

Tornion kaupunginjohtaja

Timo Vesala

Pääekonomisti, Kuntarahoitus

Timo Vesala on valtiotieteiden tohtori, ja toimii Kuntarahoituksen pääekonomistina. Aiemmin työurallaan Timo on toiminut Säästöpankkiryhmän pääekonomistina, ekonomistina ja salkunhoitajana LähiTapiola Varainhoito Oy:ssä sekä yliopistotutkijana.

Jesse Ketonen

Head of Travel Marketing, House of Lapland

Jesse Ketonen toimii House of Laplandilla matkailumarkkinoinnin johtajana. Jessellä on aiemmin työskennellyt markkinoinnin saralla aiemmin Artefactilla, OMD Finlandilla ja Dinglellä.

Therese Sjölundh

Toimitusjohtaja, Åre Destination

Elias Teriö

Fishing Lapland, Kolarin kunta

Matthias Aßmann

Toimitusjohtaja, Mandel Media

Matthias is a German marketing expert and speaker with his heart for outdoor and travel brands, acting from his office in Stockholm. He founded and leads PR and marketing agency MANDEL which operates in all Scandinavia and the German speaking markets. During his career he has advised over 100 major consumer and destination brands which earned him and his team several marketing awards. In 1999, Matthias co-initiated Scandinavian Outdoor Group which grew to over 70 member brands with large international recognition and influence. After two years of research with a team of international journalists, outdoor experts and travel professionals, Matthias will introduce his new concept Scandinavian Summits as a premiere during Lapland Parliament.

Rauno Posio

Projektijohtaja Visit Arctic Europe II, Lapin Matkailuelinkeinon liitto

Pirjo Suhonen

Helsinki Design Brewery, Ivana Helsinki

Yrittäjä Pirjo Suhonen, KTM, on toinen Ivana Helsingin perustajista ja hän on vastannut kahdenkymmenen vuoden ajan Ivana Helsingin niin tuotteiden kuin muotoiluosaamisen kansainvälisestä myynnistä. Pirjo Suhonen tuottaa työkseen elämyksiä ja rakentaa tuotemerkeistä merkkituotteita. Pirjo Suhonen on ollut konsultin roolissa usean suomalaisen tuote- ja palveluinnovaation kansainvälistämisessä ja hän omaa laaja-alaisen näkemyksen kansainvälisen liiketoiminnan mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

Miikka Hast

lähettiläs, Protect Our Winters

Miikka on Protect Our Winters Finlandin lähettiläs ja hallituksen jäsen. Miikka on vapaalaskija ja ex-ammattilumilautailija, ja toimii nykyään yrittäjänä tuotantoyhtiö & mainostoimisto Kota Collectivessa. 

Juho Kähkönen

Juho on kansainvälisten suhteiden maisteriopiskelija Lapin Yliopistossa. Hän on kotoisin Ivalosta, ja omaa matkailualan työkokemusta neljästä maanosasta. Juhon suunnitelmissa on jatkaa tohtoriopintoihin.

Henri Arponen

Tobe Low Carbon Hanke, Metsähallitus

Henri Arponen aloitti työt 2017 Metsähallituksella Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Koulutukseltaan Henri on Metsätalousinsinööri. Metsäalalla Henri toimii logistiikka-asiantuntijana ja metsänhoito-operaattorina Metsä Groupilla. Henri perheineen on viihtynyt Äkäslompolossa erinomaisesti, koska heidän mielestään se on luonnossa viihtyvälle perheelle täydellinen paikka.

Niina Pietikäinen

Toimitusjohtaja, Harriniva

Niina Pietikäinen on Harriniva Hotels & Safariksem toimitusjohtaja kolmannessa sukupolvessa. Niina aloitti toimitusjohtajana keskuussa 2018, ja sitä ennen hän työkenteli liiketoiminnan kehittämisen parissa ja myynnin päällikkönä kymmennen vuoden ajan. Ennen työuraansa Niina vietti seitsemän vuotta ulkomailla opiskellen itselleen Bachelor of Business Adminitration-tutkinnon ja oppien samalla kuutta eri kieltä. Niina on mukana matkailun toimielimissä Muonion matkailuyhdistyksestä aina Maran ja TEM:im matkailuvaliokuntiin, sekä vapaa-ehtoistoiminnassa mm ICRT Finland vastuullisen matkailun työryhmässä. 

Maria Hakkarainen

Open Arctic MaaS, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti

Maria Hakkarainen toimii matkailututkimuksen yliopistonlehtorina Lapin yliopistossa, MTI:ssa. Hakkaraisen 2017 valmistunut väitöskirja käsittelee matkailutyön ehtoja syrjäisessä kylässä. Hänen tämän hetkisiä tutkimusintressejä ovat matkailutyö, hankekehittäminen matkailussa ja matkailun osallistavat taloudet erityisesti jakamistalouden ja liikkumisen palveluiden näkökulmista.

Janne Jakola

Toimitusjohtaja, Matkahuolto

Vanessa Lehtinen

Head of Digital Services & Marketing, VR

Vanessa Lehtinen on VR:llä toiminnan muutosveturi. Hän vastaa digitaalisesta liiketoiminnasta ja markkinoinnista. Tavoitteena on kasvattaa junamatkustamisen halukkuutta ja saada niin vapaa-ajan matkustajat kuin työmatkustajat raiteille tarjoamalla heille mahdollisimman sujuvaa ja huoletonta asiakaskokemusta myös digitaalisesti. Vanessalla on kattavaa kokemus liiketoiminnan, asiakaskokemuksen ja brändäyksen strategiatyöstä sekä päivittäisen myynnin, markkinoinnin ja palvelukehityksen operoinnista. Aiemmin Vanessa on työskennellyt RAY:n digipelitoiminnan sekä Telian digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämisen parissa.